Дентални грижи

Дентални грижи

Стоматологията е наука, която не е важна само за човека, но и за всички животни. Ако вие като собственици, не миетe зъбите на вашите животни, то те стават податливи към развитие на всякакви стоматологични заболявания. Над 85% от кучетата и котките имат някакъв вид заболяване в устната кухина. Всички те започва с натрупване на зъбна плака, зъбен камък и развитие на гингивит и пародонтоза. В крайна сметка зъбите стават мобилни, което може да доведе до тяхното падане от само себе си или до последващото им изваждане. Признаци на проблем в устната кухина са: лош дъх (халитоза), дъвчене на едната страна на устата, падане на храна от устата, търкане с лапи на лицето или триене на лицето в пода, лигавене и болезненост в устата (лицето), отказ да приема твърда храна, промяна в цвета на зъбите и други.

Бактериите, които се натрупват в устната кухина могат да попаднат в кръвта на вашия домашен любимец и да поразят, и увредят жизнено важни органи.

От Ню Вита препоръчваме редовни стоматологични прегледи.  Ние разполагаме с необходимото оборудване за лечение на повечето стоматологични проблеми. Също така непрекъснато усъвършенстваме и натрупваме нови знания, което ни дава възможност да извършваме стоматологични процедури от висок клас.

Услугите в областта на стоматологията, които предлагаме включват:

  • Рентгенов апарат, с който да извършваме оценка на зъбите и техните корени.
  • Апаратура за лесно почистване на зъбната плака и зъбен камък.
  • Полиране на зъби.
  • Обучени лекари, които с подходящи медикаменти ще облекчат болката на любимеца ви.
  • Нови модерни техники за хирургична екстракция.
  • Здравни съвети за поддържане на здрава устна кухина, обучение на собствениците как да я поддържат.
  • Специализирани стоматологични продукти за домашни любимци, които не обичат да им се мият зъбите.

 

Позвънете
Адрес