Клинична лаборатория

Клинична лаборатория

Ню Вита взехме решение и инвестирахме в модерно оборудване за новата ни ветеринарномедицинска лаборатория. Благодарение на това нашите лекари бързо могат да получат точни данни за състоянието на вашия домашен любимец и да приложат точна терапия. В нашата лаборатория се извършават следните видове изследвания:

1. Кръвни изследвания. Това са най-често правените изследвания. Te дават информация за моментното състояние, за количеството на основните кръвни клетки и някои техни по- специфични параметри (еритроцити, левкоцити, тромбоцити, хемоглобин и други). Благодарение на биохимичните изследвания на кръвта ние можем да оценим функцията на жизнено важни органи в животинския организъм – сърце, черен дроб, панкреас, бъбреци, мускулатура, жлъчка и други. Кръвните изследвания са едни от основните изследвания преди предстояща оперативна намеса.

2. Хормонални изследвания. Ню Вита разполага с нов надежден хормонален анализатор благодарение, на който успешно управляваме сериозни хормонални нарушения при нашите пациенти. Обученият ни персонал през изминалите години диагностицира голям брой хормонални промени, основно при животни в напреднала възраст. В нашата лаборатория се изследват – кортизол, T4, специфични сърдечни маркери, котешки амилоид, CRP и други.

3. Серологични изследвания за инфекциозни заболявания. Ние сме една от клиниките, която използва специален апарат за откриване на антигени и антитела за специфични инфециозни причинители. Благодарение на автоматизираната система сведохме до минимум грешките, които бяха предизвикани от субективни фактори.

4. Бързи тестове за инфекциозни заболявания. На пазара всяка година излизат все нови и нови фирми, които предлагат тестове за бърза диагностика. Ние от Ню Вита работим само с доказани световни лидери. Благодарение на тези тестове можем да открием важни инфекциозни заболявания и и да минимизираме болката и страданието на нашите пациенти. Някои от тестовете са на базата на Elisa-метода. Откриването на заразни и трансмисивни заболявания спомага за ограничаване на разпространението им сред други домашни любимци и човека.

5. Изследване на урина. Важна и неразделна част от изследването на отделителната система и функцията на бъбреците е изследването на урина. Тя може да даде ценна информация и за цялостното състояние на организма. Микроскопското изследване е важна част за откриване на специфични кристали в урината, специфични клетки (туморни и нормални епителни клетки) и наличие на бактерии.

6. Изследване на фекалиите. Копроовоскопията е важно изледване при малките кученца и котки. Чрез нея ние откриваме и типизираме яйца на вътрешни паразити, което е важно за прилагане на точна терапия.

7. Изследвания на кожата и космената покривка. Тъй като повечето кожни болести имат сходни симптоми (зачервяване, падане на козината, сърбеж и други), то лабораторното изследване (натривки, посявки, алергични тестувания и т.н.) на кожата е важна част в поставянето на точна диагноза. Кожните проблеми в съвременният свят са голямо предизвикателство не само за хуманните лекари, но и за ветеринарните специалисти.

Позвънете
Адрес