Образна диагностика

Образна диагностика

Когато има съмнения за структурни увреждания на вътрешните органи, меките тъкани и костите, се препоръчва да бъде направена образна диагностика. Тя включва два вида изследвания – ехография и рентгенография.

Ветеринарна клиника Ню Вита разполага с апарат от ново поколение за ултразвуково изследване, което дава информация за текущото състояние на вътрешните органи на любимеца ви. Благодарение на ехографията ние поставяме точна диагноза и даваме най-добрите препоръки за лечение.

За изследването не е необходимо животното да бъде анестезирано. Това е най-безболезненото изследване, което може да се прилага при домашните любимци. Безценен метод при бременност, поради абсолютната му безвредност. Отличен метод при изследване структурата на сърцето.

Вероятно си мислите, че рентгеновата снимка се използва само за диагностициране на заболявания на костите, но това не е така. Съвременната ветеринарна медицина използва рентгенографията за изследване на меки тъкани, кухи органи-черва, пикочен мехур, за откриване на бременност (макар да не е често използван метод), за откриване на тумори в целия организъм. Особено е ефективна за изследване на чревната проходимост и откриване на погълнати чужди тела.

Ветеринарна клиника Ню Вита разполага с нова надеждна апаратура за образна диагностика.

 

 

Позвънете
Адрес