Клинична лаборатория

Клинична лаборатория

Ние от Ню Вита взехме решение и инвестирахме в модерно оборудване за новата ни ветеринарномедицинска лаборатория. Благодарение на това нашите лекари бързо могат да получатточни данни за състоянието на вашият домашен любимец и да приложат точна терапия. В нашата лаборатория се извършават следните видове изследвания: 1.Кръвни изследвания. Това са най-често правените изследвания.Teдават информация за  моментното […]

Ние от Ню Вита взехме решение и инвестирахме в модерно оборудване за новата ни ветеринарномедицинска лаборатория. Благодарение на това нашите лекари бързо могат да получатточни данни за състоянието на вашият домашен любимец и да приложат точна терапия. В нашата лаборатория се извършават следните видове изследвания:

1.Кръвни изследвания. Това са най-често правените изследвания.Teдават информация за  моментното състояние за количеството на основните кръвни клетки и някои техни по специфични параметри (еритроцити,левкоцити,тромбоцити,хемоглобин и др.).Благодарение на биохимичните изследвания на кръвта ние можем да оценим функцията на жизнено важни органи в животинския организъм – Сърце,Черен Дроб, Панкреас, Бъбреци, Мускулатура, Жлъчка и др. Кръвните изследвания са едни от основните изследвания преди предстояща оперативна намеса.

2.Хормонални изследвания. Ню Вита разполага с нов надежден хормонален анализатор благодарение, на който успешно управляваме сериозни хормонални нарушения при нашите пациенти. Обученият ни персонал през изминалите години диагностицира голям брои хормонални промен, основно при животни в напреднала възраст. В нашата лаборатория се изследват – кортизол, T4, специфични сърдечни маркери, котешки амилоид ,CRP и др.

3.Серологични изследвания за инфекциозни заболявания. Ние сме една от клиниките, която неотдавна започна да използва специален апарат за откриване на антигени и антитела за специфични инфециозни причинители. Благодарени на автоматизираната система сведохме до минимум грешките, които бяха предизвикани от субективният фактор.

  1. Бързи тестове за инфекциозни заболявания. На пазара всяка година излизат все нови и нови фирми, които предлагат тестове за бърза диагностика. Ние от Ню ВИта работим само с доказани световни лидери. Благодарение на тези тестове можем да открием важни инфекциозни заболяванияи и да минимизираме болката и страданието на нашите пациенти. Някои от тестовете са на базата на Elisa-метода. Откриването на заразни и трансмисивни заболявания спомага за ограничаване на разпространението им сред други домашни любимци и човека.
  2. Изследване на урина. Важна и неразделна част от изследването на отделителната система и функцията на бъбреците е изследването на урина. Тя може да даде ценна информация и за цялостното състояние на организма. Микроскопското изследване е важна част за откриване на специфични кристали в урината, специфични клетки (туморни и нормални епителни клетки) и наличие на бактерии.
  3. Изследване на фекалиите. Копроовоскопията е важно изледване при малките кученца и котки. Чрез нея ние откривамеи типизираме яйца на вътрешни паразити, което е важно за прилагане на точна терапия.
  4. Изследвания на кожата и косменната покривка. Тъй като повечето кожни болести имат сходни симптоми (зачерваване на кожата, падане на козината, сърбеж и др.), то лабораторното изследване (натривки, посявки, алергични тестувания и др.) на кожата е важна част в поставянето на точна диагноза. Кожните проблеми в съвременият свят са голямо предизвикателство не само за хуманите лекари, но и за ветринарните специалисти.
Позвънете
Адрес